De coronacrisis zorgde ervoor dat er wereldwijd veel moest veranderen. In Nederland waren de regels voor een korte periode ook erg streng, maar nog altijd is lang niet alles weer zoals het was. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het spelletje bingo. In de eerste maanden van de coronacrisis mochten de liefhebbers geen bingo meer spelen. De Kansspelautoriteit koos ervoor om echter toestemming te geven voor het spelen van online bingo. Echter sinds 1 juli 2020 is ook die regel weer teruggedraaid. Vanaf begin juli is de Kansspelautoriteit weer druk bezig met het handhaven op illegale bingo’s.

Strenge regels omtrent (online) bingo

De verenigingen die bingo organiseren mogen gewoon doorgaan, maar alleen wanneer de desbetreffende vereniging op zijn minst drie jaar bestaat. Bingo moet van te voren worden aangegeven bij de desbetreffende gemeente en de prijzenpot mag niet over de 1550 euro gaan. In een besloten kring is bingo ten alle tijden toegestaan. Dat geldt voor bingo binnen een verzorgingstehuis.

Online bingo spelen op het internet

Je kan online bij voldoende aanbieders alsnog een spelletje bingo spelen. Het leuke is dat je kans maakt op echte geldprijzen of producten. Er worden zelfs jackpotprijzen uitgekeerd aan de geluksvogels die bingo hebben binnen een bepaald aantal getrokken ballen. Je kan ook voor het speelplezier zonder geld spelen. Er zijn voldoende applicaties in de App Store en de Google Play Store te vinden die bingo aanbieden. Online bingo op de smartphone of tablet mag natuurlijk gewoon. Wil je voor echt geld gaan spelen, controleer dan eerst of je wel bij een veilige aanbieder speelt.