90 Ballen

90 Ballen Bingo is een van de vele varianten op het onwijs populaire Bingo-spel. Je speelt het met, de naam zegt het al, 90 ballen. Deze balletjes zitten samen in een metalen rad en worden door de spelleider met een hendel rondgedraaid. Eén voor één rollen de balletjes uit het rad. De getallen die hierop staan worden voorgelezen door een omroeper. Staat dat nummer op jouw bingokaart? Dan mag je hem afstempelen!

Waarom 90 Ballen Bingo spelen?

In Nederland zijn we vooral bekend met de 75 Ballen Bingo, waarbij je met een 5×5 grit speelt. De 90 Ballen Bingo wordt vooral gespeeld in Amerika en Canada. Wat is het verschil met de andere bingospellen en waarom zou je de 90 ballen variant gaan spelen? 

Het verschil zit hem in de hoeveelheid ballen, maar ook in het grit. Het grit is hier namelijk 3 rijen en 9 kolommen. Op elke rij staan al vijf cijfers ingevuld en de willekeurige andere vier zijn open. Hierdoor kun je wel alleen bingo op de horizontale rijen krijgen, terwijl je met bijvoorbeeld 75 Ballen Bingo ook een verticale bingo kunt krijgen. Je speelt dus door tot iemand een bingo op een horizontale lijn heeft. Daarna kun je doorspelen voor twee horizontale lijnen. De hoofdprijs is voor de speler die als eerste zijn of haar hele kaart weet te vullen.

Ticket rijen en kolommen

Een ticket voor bingo bestaat bij het Europese Bingo uit rijen/kolommen. De eerste rij kent de cijfers van één tot negen, de tweede rij van tien tot negentien en dat gaat door tot nummer negentig. Er zijn drie winnaars bij deze Bingo versie, de eerste speler die één lijn vol weet te krijgen, de speler die als eerste twee rijen vol weet te krijgen en de winnaar met een volle speelkaart. Bij sommige spellen zijn er zelfs meer winnaars, dat ligt maar net aan wat voor soort spel het is.

Online bingo spelen?

Lijkt het je nou leuk om een keer 90 ballen bingo uit te proberen? Er zijn verschillende goksites die dit spel in hun assortiment hebben. Ook Nederlandse sites! Vaak kun je het spel gratis een tijdje uitproberen, om te kijken of je het leuk vindt. Als je de smaak te pakken hebt en voor het grotere geld wilt gaan spelen, kun je een account aanmaken. Hier kun je geld op storten, vaak kan dat veilig en vertrouwd via bijvoorbeeld iDEAL en jouw bank.